Σελίδες

8 Φεβ 2011

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1


Εφτάψυχος αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Αν και βρέθηκε να παίζει για 35 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, κατάφερε και διατήρησε το υπέρ του 1-0, που διαμορφώθηκε από το 11' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σωτήρη Νίνη.
Με αυτό το τρίποντο οι «πράσινοι» διατηρήθηκαν στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, η οποία αναμφίβολα παραμένει σημαντική, όμως με τη μαχητική διάθεση που δείχνει το «τριφύλλι» το τελευταίο διάστημα τίποτα δεν μπορεί να αποκλείεται.
Πράγματι, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού θύμισε τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα παρουσιάσθηκαν για μια ακόμα φορά πεισμωμένοι και τα έδωσαν όλα για να πάρουν αυτό που ήθελαν. Έστω και αν -όπως και στο παιχνίδι με την Ένωση- αναγκάστηκαν να παίξουν για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο, έστω και αν τώρα είχαν εκτός μάχης το μεγάλο τους όπλο, που ακούει στο όνομα Τζιμπρίλ Σισέ.
Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του ΠΑΟΚ ο Νίνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κώστα Χαλκιά.
Το γρήγορο γκολ ήταν ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, όμως δεδομένη ήταν και η αντίδραση του «δικεφάλου». Οι παίκτες του Μάκη Χάβου πίεσαν και πήραν την κατοχή, κλείνοντας στη συνέχεια τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Επόμενο ήταν το τέλος του πρώτου μέρους να βρει τους «πράσινους» με μόλις δυο τελικές.
Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποβολή του Νίκου Σπυρόπουλου στο 44' με τον Έλληνα αμυντικό να δέχεται σωστά δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα πεντάλεπτο.
Με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ ενέτεινε στην επανάληψη τις προσπάθειες τους για ισοφάριση και ως ένα σημείο έφτασε να παίζει μονότερμα τους αντιπάλους του, οι οποίοι αμύνονταν με νύχια και με δόντια. Ο Ίβιτς στο 59' αστόχησε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή του Τζόρβα μετά από σέντρα του Λίνο, ενώ στο 68' ο Μαρίνος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση τάκλιν προ του Αθανασιάδη. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 73' με τον Σαλπιγγίδη να περνάει με κόντρα και τον Τζόρβα, αλλά μπερδεύτηκε και βγήκε μόνος του άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα η ισορροπία θα επανερχόταν στο παιχνίδι μεταξύ των δυο αντιπάλων, όταν ο Κοντρέρας ανέτρεψε σε αντεπίθεση τον Λέτο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Και αυτή σωστή απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη με τον Ουρουγουανό να αποδέχεται την ορθότητά της.
Η εξέλιξη αυτή αποδείχθηκε καθοριστική για τον Παναθηναϊκό, καθώς στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει μπάλα και μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, που σφυρίχτηκε η λήξη, δεν απειλήθηκε ξανά.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (46' Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (59' Αθανασιάδης), Ίβιτς (83' Αρίας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ετό
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (92' Σιμάο), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45' Ιωαννίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου