Σελίδες

28 Δεκ 2010

"Να βρούμε τον Ολυμπιακό σε κακή μέρα…"

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο με τους "ερυθρόλευκους" την Τετάρτη (29/12), και όχι μόνο, μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος. "Ζω και αναπνέω για το μπάσκετ", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου"
Ρεαλιστικά αντιμετωπίζει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (29/12) στο "Παλατάκι" ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" μίλησε την Τρίτη (28/12) στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" αναφέροντας για το ματς: "Πρέπει να βρεις τον Ολυμπιακό σε κακή μέρα ή να μην έχει την ανάλογη συγκέντρωση, ώστε να μπορέσεις να του δημιουργήσεις προβλήματα. Δεν είναι ίδιο κάθε παιχνίδι και δεν μπορεί να είναι το ίδιο ματς με το ΣΕΦ".
Και πρόσθεσε: "Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες σκέψεις, αλλά και προβλήματα. Δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να έρθει ο Μάρσαλ, ενώ και ο Ντόζιερ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, μπορεί να μπήκε στην προπόνηση, αλλά δεν είναι έτοιμος. Επειδή το ρόστερ των ομάδων, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είναι φτωχό σε αριθμό παικτών δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί κάθε ομάδα. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί τα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και των παικτών."
Είπε ακόμη ο προπονητής του "Δικέφαλου":
Για τις περισσότερες συμμετοχές που έχει ως προπονητής στην Α1: "Με το πέρασμα των χρόνων το κακό είναι ότι καταλαβαίνεις ότι έχεις μεγαλώσει. Μετά από τόσο καιρό αισθάνεσαι καλά όταν σε αποδέχεται αυτό το άθλημα, το οποίο υπεραγαπώ και είναι ο χώρος που ζω και αναπνέω. Υπάρχουν οι ομάδες που σε αποδέχονται, αλλά και ο κόσμος που είναι ό,τι πιο σημαντικό για μία δουλειά που κάνεις τόσα χρόνια."
Για την καλύτερη στιγμή στην προπονητική καριέρα του: "Πιστεύω ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον ΠΑΟΚ. Αλλά αν μιλάμε για το πρωτάθλημα είναι το ματς του πέμπτου τελικού με τον Ολυμπιακό το 1993. Ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, μεγάλη πίεση και διακοπές. Είναι τόσο καλή όσο και κακή στιγμή."
Για το γιο του, Χάρη, που ακολουθεί τα χνάρια του: "Το μπάσκετ είναι να το έχεις μέσα σου. Να παίρνει τα πιο σπουδαία στοιχεία να τα βάζεις στη δική σου σκέψη και να τα μεταφέρεις με τον δικό σου τρόπο στο γήπεδο. Ο γιος μου έχει τις δικές του ιδέες, αλλά αυτό δεν είναι σημείο διαφωνίας. Το θέμα είναι τι σκέφτεσαι, γιατί το σκέφτεσαι και τι παίκτες έχεις κάθε φορά. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, αυτοί είναι μέσα στο γήπεδο."

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου