Σελίδες

17 Ιαν 2011

Ολυμπιακός Βόλου- ΠΑΟΚ 0-3



O ΠΑΟΚ κέρδισε με σβηστές τις μηχανές με 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου που είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ οι Λίνο, Βιερίνια και Σαλπιγγίδης που έχασε και πέναλτι. Ο Σάκης Τσιώλης με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γιακουπόβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ψυχολογιο και αριστερά ο Ζαραδούκας. Σο κέντρο της άμυνας ο Τόμας και ο Σανκαρέ. Στο χώρο του κέντρου οι Καπετάνος, Ντολεζάι και Μητρόπουλος. Στις πτέρυγες δεξιά ο Μπρέσκα και αριστερά ο Μόνχε. Στην επίθεση ο Μάρτιν.
Ο Μάκης Χάβος με σύστημα 4-4-1-1 ξεκίνησε με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Σνάουτσνερ και αριστερά τον Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας οι Κοντρέρας και Τσιρίλο. Οι Γκαρσία και Τσουκαλάς τα δύο αμυντικά χαφ. Στις πτέρυγες οι Κουτσιανικούλης και Βιερίνια. Στην κορυφή της επίθεσης οι Σαλπιγγίδης και από πίσω του ο Αθανασιάδης.
Ένας μέτριος ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου με ανύπαρκτη ανάπτυξη κατέφερε να πετύχει γκολ με τον Λίνο στο 20’ της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος πίεσε ψηλά πάνω στην μπάλα με σκοπό να μην αφήσουν του ΠΑΟΚτσήδες να αλλάξουν εύκολα την μπάλα. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ ο Γιακούποβιτς η μπάλα πήγε στον Λίνο που με σουτ διαγώνιο έκανε το 0-1.
Αυτό το γκολ έφερε πανηγυρισμούς, αλλά και φωνές από τους Βολιώτες. Οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως έγινε επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη πάνω στον Γιακουπόβιτς. Με γυμνό μάτι οι γηπεδούχοι έχουν δίκιο. Όταν όμως βλέπεις την φάση σε επανάληψη διαπιστώνεις πως ο Μόνχε πάει καροτσάκι τον Σαλπιγγίδη από το πέναλτι και τον στέλνει να πέσει πάνω στον τερματοφύλακα του Βόλου.
Μετά το γκολ τα ηνία του αγώνα πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι γηπεδούχοι έφταναν με μεγάλη ευκολία στην εστία του Χαλκιά, όμως δεν μπορούσαν να βρουν στόχο. Γιατί σε πολύ καλή ημέρα ήταν ο έμπειρος τερματοφύλακας του Δικεφάλου. Διαβάστε τι έβγαλε ο Χαλκιάς, αλλά και τι έχασαν οι Βολιώτες. Στο 24' ο Καπετάνο πιάνει το σουτ με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ. Στο 31' ο Μπρέσκα κάνει την σέντρα με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 32’ο Χαλκιας απογειώνεται και διώχνει το σουτ του Μόνχε. Και στο 40' ο Καπετάνος έκανε την σέντρα και ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ όμως πετύχαινε τα γκολ. Στο 43ο λεπτό ο Βιεϊρίνια με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δικέφαλος του θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Αθανασιάδη, όμως το πόδι του Ντολεζάι άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε κόρνερ.
Ο Τσιώλης βλέποντας πως περιθώρια για άλλες τακτικές δεν υπάρχουν άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 βάζοντας στο παιχνίδι τον Σολάκη βγάζοντας τον Μητρόπουλο με σκοπό η ομάδα του να γίνει πιο αποτελεσματική στο υπόλοιπο 45λεπτο. Η απάντηση του Χάβου ήρθε στο 53ο λεπτό με τον Ίβιτς να μπαίνει στο παιχνίδι και τον Αθανασιάδη που κινδύνευε με δεύτερη κίτρινη κάρτα να αποβληθεί να πηγαίνει στον πάγκο. Η παρουσία του Σέρβου στην 11αδα δεν άλλαξε το σχήμα.
Ένας τερματοφύλακας όσο καλός κι αν είναι χρειάζεται να έχει και τον παράγοντα τύχη. Ο Χαλκιάς φαίνεται πως είχε και την τύχη. Στο 53ο λεπτό ο Καπετάνο πιάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ίσα που πρόλαβε να την χαϊδέψει. Αυτό ήταν όμως αρκετό για να στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να επιστρέψει στην αγκαλιά του. Ούτε και ίδιος πίστεψε πως έγινε αυτό βάζοντας μάλιστα α γέλια όταν την καπάκωσε.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πέτυχε τρίτο γκολ όμως έχασε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να δώσει διαστάσεις στο σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο 72ο λεπτό ο Βιεϊρίνια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά συνέχιζε να κάνει ντρίπλες και αντί να σουτάρει γύρισε στον Κουτσιανικούλη τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί του Βόλου. Στο 76΄οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ζαραδούκα. Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Σαλπιγγίδης με τον Γιακουπόβιτς να πέφτει στην γωνία και να διώχνει. Ο διεθνής επιθετικός ότι δεν έκανε στο 76ο λεπτό το έκανε τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Ο Σάλπι με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Μουσλίμοβιτς.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ψυχογιός (55' Ακόστα), Μητρόπουλος (46' Σολάκης), Τομάς, Ντολεζάι, Καπετάνος (69' Πλιάγκας), Μάρτιν, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μόνχε, Μπρέσκα
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς (74' Μπαλάφας), Γκαρσία, Κουτσιανικούλης (83' Μουσλίμοβιτς), Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (54' Ίβιτς)
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου