Σελίδες

23 Ιαν 2011

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1


Ο παλιός καλός Σάλπι είναι πάλι εδώ. Μέχρι το 80' επικρατούσε σιγή ασυρμάτου, όμως το γκολ του Σαλπιγγίδη έφτανε για να γράψει το 2-1 και να χαρίσει μια ακόμα νίκη στον ΠΑΟΚ.
Ο Μάκης Χάβος επανέφερε το 4-4-2 απέναντι στην Ξάνθη. Κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς με τους Λίνο, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο και Κοντρέρας να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Τσουκαλάς με τον Ίβιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο, ο Βιεϊρίνια αριστερά και ο Φωτάκης δεξιά. Στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.
Όσον αφορά το βασικό σχήμα της Skoda, ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Γκσπούρνιγκ κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπέρτο δεξιά, Κωστούλας και Βάλλας στο κέντρο και ο Τζάγκι αριστερά. Στο 4-2-3-1 οι αμυντικοί μέσοι είναι οι Φλίσκας και Αντεφέμι. Μπροστά τους θα αγωνιστούν ο Κατόνγκο στα δεξιά, ο Μαρσελίνιο αριστερά και στον άξονα ο Κιντάνα. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σουάνης.
Η Ξάνθη μέχρι και το 15ο λεπτό εμφανίστηκε πιο συμπαγείς ως ομάδα. Είχε σωστή αληλοκάλλυψη με τους Ακρίτες να πηγαίνουν στην μπάλα δύο-τρείς παίκτες προκειμένου να κλείσουν τους διαδρόμους. Δεν κλείστηκε και έπαιξε στα ίσια τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά ο Δικέφαλος που δεν είχε το ισχυρό του κέντρο δεν μπόρεσαν οι Τσουκαλάς και Ίβιτς να λειτουργήσουν.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να βγει μπροστά με τον Ίβιτς να μοιράζει παιχνίδι και να απεγκλωβίζει την ομάδα του.
Μέσα σε τέσσερα λεπτά τρεις φορές οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν κάποιες καταστάσεις στα καρέ του Γκσπούρνιγκ. Η πρώτη με το απευθείας φάουλ του Λίνο (15'). Η δεύτερη με τον Ιβιτς να καθυστερεί και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να βγαίνει και να μπλοκάρει (18'). Και η τρίτη ένα λεπτό μετά με τον Αθανασιάδη να πιάνει το σουτ και τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει.
Μετά τον επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ ισορρόπησε και βγήκε μπροστά μέσα σε δύο λεπτά δύο φορές έφτασε εύκολα ή δύσκολα στην εστία του Χαλκιά. Στο 27' γυριστό σουτ του Σουάνη με τον Χαλκιά να μπλοκάρει και στο 28'ο Κατόγκο πιάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η οπισθοχώρηση της Ξάνθης βοήθησε τον ΠΑΟΚ να γίνει και πάλι κυρίαρχος του αγώνα και μάλιστα να πετύχει γκολ. Οι Ακρίτες παίζοντας με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Φλίσκα είχαν αρκετά προβλήματα μέχρι να περάσει ο Βασιλακάκης. Ο Δικέφαλος έχοντας τα αριθμητικό πλεονέκτημα πέτυχαν το γκολ στο 37ολεπτό με τον Αθανασιάδη. Ο Βιεϊρίνια μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Ίβιτς γύρισε στον Αθανασιάδη που προ κενής εστίας έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Η Ξάνθη στην επανάληψη ήταν πιο κινητική. Κρατούσε την μπάλα και με τους Κιντάνα και Κατόνγκο προσπαθούσαν να ανοίξουν την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου. Οι περισσότερες κατεβασιές ήταν από την δεξιά πλευρά. Στις επισκέψεις της Ξάνθης βοήθησε και ο Βοσκάκης με τις υποδείξεις του.
Ο ΠΑΟΚ μπρος στην πίεση της Ξάνθης τραβήχτηκε λίγο πίσω όμως ήταν αυτός που έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 54'. Ο Βιεϊρίνια βρήκε εξαιρετικά τον Κουτσιανικούλη που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ
Ο Πόι μπήκε στο 62 και στο 65' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Η Ξάνθη η οποία αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε με την βοήθεια της άμυνας και του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο Μαρσελίνιο μετά από σουτ του Αντεφέμι που κατέληξε σε πάσα, σέντραρε και ο Πόι με προβολή έκανε το 1-1.
Το γκολ της Ξάνθης όχι μόνο δεν αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, αλλά τον πείσμωσε. Όλοι μπροστά, όλοι πίεζαν για το γκολ που θα έδινε στον ΠΑΟΚ τους βαθμούς της νίκης. Ο Δικέφαλος δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Στο 71'ο Αθανασιάδης με κεφαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ και στο 76' ο Κουτσιανικούλης αρχικά και στην συνέχεια ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Όποιος επιμένει νικά και ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ που του έδωσε τους βαθμούς της νίκης με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 81ο λεπτό. Ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε στον Μπαλάφα, αυτός έδωσε και πάλι στον Βόσνιο που με προβολή βρήκε τον Σαλπιγγίδη, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς (77' Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25' Κουτσιανικούλης, (77' Μουσλίμοβιτς)), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ξάνθη (Νικος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85' Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62' Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38' Βασιλακάκης), Βάλλας, Κωστούλας
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου